SU SÜLÜNÜ (Hydrophasianus chirurgus)

SU SÜLÜNÜ (Hydrophasianus chirurgus)

Güney ve Güneydoğu Asya’da yaşayan bu kuşun uzunluğu 30 cm’dir. Çiftleşme mevsiminde erkeğinin kuyruğu uzar ve 25 cm’yi bulur. Göl ve akarsulardaki yaprakların üzerinde dolaşır; böcek, sülük, tohum ve su bitkileri yiyerek beslenir. Yuvasını lotus yapraklarıyla yapar. Dişisi sadık değildir; bir yıl içinde 10 erkek değiştirir her defasında 3-4 yumurta bırakır. Yumurtladıktan sonra erkeğini  terk eder.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir