HİNT LEYLEĞİ (Xenorhynchus asiaticus)

HİNT LEYLEĞİ (Xenorhynchus asiaticus)

Genel olarak Hint Yarımadasında yaşayan bu hayvana Yeni Gine ve Avustralya’da da rastlanır. Boyunun yüksekliği 1.70 m, uzunluğu ise 1.35 m.’dir. Göl ve nehir kıyılarında dolaşır. Yumurtlama döneminde bu hayvanlar çok sinirli olurlar ve kendi egemenlik bölgelerine giren diğer hayvanlara karşı saldırganlaşırlar. Dişi ve erkek ortaklaşa bir çalışma sonunda yuvayı yüksek ağaçların tepesindeki dallar üzerinde kurarlar. Dişi her keresinde 3-5 yumurta yapar ve onların üzerine ortaklaşa kuluçkaya yatarlar. Hint leylekleri balık, küçük sürüngen ve böcek ile beslenirler.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir