DEV PANGOLİN (Manis gigantea)

DEV PANGOLİN (Manis gigantea)

Doğu Afrika’nın ve Ekvator bölgesinin savanlarında yaşar. Boyu yaklaşık 1.50 m’dir. Yalnız yaşamayı seven bu hayvan su kıyılarında dolaşır. Dev çenesiyle açtığı çukurlarda bulduğu sürüngenlerle ve böceklerle beslenir. Kendisini tehlikede hissettiği zaman kalın ve pullu derisinin altına saklanır. Dişi pangolin, toprağın içine kazıdığı yuvasında her keresinde bir yavru doğurur. Yavruların doğumda  gözleri açıktır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir