DEV KELEBEK (Attacus, edwardsii)

DEV KELEBEK (Attacus, edwardsii)

Hindistan ve SriLanka’da yaşayan bu kelebek, gece kelebekleri türünün en iri örneğidir. Sadece ön kanatlarının boyu 20 cm’yi bulur. Kanatlarını açtığında, üzerindeki şekil ve figürler birçok düşmanını ürkütür. Kanatlarının üzerinde yer alan dört fosforlu nokta, diğer hayvanlar tarafından göz sanılır ve onları kaçırtır. Işıkla değişen kanat renkleri, açık sarıdan koyu kahverengi-siyaha kadar bir skala gösterir. Bu kelebeğin erkekleri iki antene sahiptir. Bu antenleri sayesinde dişilerin varlığını anlarlar.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir