DALMAÇYA PELİKANI (Pelecanus crispus)

DALMAÇYA PELİKANI (Pelecanus crispus)

Uzunluğu 1.60-1.80 m, kanat açıklığı 2.90-3.40 m. olan bu pelikan Güneydoğu Avrupa ve Orta Asya’da yaşar. Tercih ettiği bölgeler, sulak ve otlak arazilerdir. Pelikan türlerinin en irisi olan bu kuş, bir zamanlar Tuna kıyılarında milyonlarca sayıdaydı. Ama bugün, 1500’den az kaldığı tahmin edilmektedir. Bunun nedeni de, kuşların yerleşim bölgelerin insanlar tarafında sanayi alanlarına çevrilmesidir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir