ÇAVUŞKUŞU (Upupa epops)

ÇAVUŞKUŞU (Upupa epops)

İngiltere ve İskandinavya Yarımadası dışında tüm Avrupa’da yaşayan bu kuşun uzunluğu yaklaşık 28 cm’dir. Sonbaharda yuvasını terk eder ve Afrika’ya göç eder. Nisan ayında geri döner. Çavuşkuşu sulak bölgelerde dolaşır ve böcek, larva yiyerek beslenir. Dişi her keresinde 6-7 yumurta bırakır ve 16-20 gün bunların üzerine kuluçkaya yatar. Bu kuşun en tipik özelliği yavaş ve dalgalı bir uçuş ritmine sahip olmasıdır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir