BUSERO (Buceros bicornis)

BUSERO (Buceros bicornis)

Güneybatı Çin, Tayland ve Sumatra Adası’nda yaşayan bu kuşun en tipik özelliği dev bir gagaya sahip olmasıdır. Genellikle 3-5 üyelik aile bireylerinden oluşan gruplar halinde dolaşırlar. İncir, yere düşmüş meyve, ceviz yiyerek beslendiği gibi, küçük kertenkeleleri, kemirgenleri, yılanları da avlar. Yuvalarını yüksek ağaçların tepesine yaparlar. Dişi her keresinde 2 yumurta bırakır ve daha sonra düşmanlarına karşı yuvanın girişini çalı çırpı ile kapatır. Yavrular yumurtadan çıktıktan 14 gün sonra erkek busero kuşu gelip bu yuvanın kapısındaki güvenlik önlemini gagasıyla kaldırır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir