AVRUPA TAVŞANI (Lepus capensis europaeus)

AVRUPA TAVŞANI (Lepus capensis europaeus)

Orta Avrupa, Akdeniz bölgesi ve Ortadoğu’da yaşayan bu hayvanın yetişkinlerinin ağırlığı yaklaşık 4-8 kg’dır. Şubat-eylül ayları arasında tam 5 kez doğurur. Her keresinde 2-7 yavru dünyaya getirir. Genellikle gece yiyecek aramaya çıkarlar; ot, yeşillik ve yaprak ile beslenirler. Kış aylarında ağaç kavuklarını da yerler. Tavşanlar saatte 65 km. hızla koşabilir ve düşmanlarının önünden kaçabilirler. Ayrıca çok da iyi yüzücüdürler.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir